Na Signálech jsem jenom krátce, ale stále přemýšlím, jestli nemám odejít. Určitě bych některým udělal radost. Skutečnost je taková, že signálnické prostředí mi nepřijde moc přívětivé. Upozornění na věci, které rozkládají náš národ, přírodu kolem nás, je pro mnoho uživatelů mající jiný názor červeným hadrem. Kolikrát přemýšlím, jestli nejsou moje názory scestné. Pak ale vždycky přijdou moji kamarádi, známí, kteří to mají podobné a utvrzují mě v tom, být pevný. Budu schytávat asi jen kritické komentáře, ale upřímně, já jsem ve válce. To jsem si totiž uvědomil, jsem ve válce se zlobou tohoto světa.

                Jedu trolejbusem, ten najednou cukne, paní spadne (jen tak lehce) na seniora. Dotyčný se rozpřáhne a vlepí ji facku. Všichni stojíme jako opaření a senior s přívalem neuvěřitelně sprostých slov opouští trolejbus. Další paní, starší, opět v MHD vypouští svoji žumpu, že jsou zde děti, nevadí. Epizoda 3, mladší paní sedí na sedadle tak, že nohama zabírá i druhou půlku, já - unavený, sedám si v naději, že uhne. Ne, celou dobu, musím sedět na krajíčku. A to se děje skoro pořád, vulgární lidé nebo mobilující mladí i staří, kterým je úplně jedno, co se děje, jestli někdo nechce pustit nebo něco. A nejlepší jsou lidé ve středních letech, zmalovaní, pokérkovaní (až za ušima), kteří si pustí hovor na hlasitý odposlech (vlastní zkušenost). Muck.

                Když se Tomáš Halík vrátil ze zahraničí (je to pár let zpátky), všiml si neuvěřitelné vulgárnosti lidí doma. Byl jako opařený. Je to stará písnička, ale podívejme se na Hrad. Když je vulgární čelní představitel, proč ne my? Vzpomínám na volby. Taťka (dělník) nosil do práce placku: „Volím Karla“. Jaké úsměšky musel snášet, všichni se mu smáli. Proč také mít prezidenta křesťana, který každé Vánoce dotuje večeři pro bezdomovce. Který konečně označí, že zabíjení a vyhánění lidí je zločin (navíc po válce). Lidé si tak mohou vesele číst velmi prodávanou Tučkovou a její Vyhnání Gerty Schnirch a zároveň mohou volit Zemana... Po pár letech přišel za tátou jeden kolega a omluvil se mu, že se mu smál. Už ho volit nebudu, řekl. A pojďme dál. Kolegyně si dovolila vzít do práce placku s Drahošem. Další kolegyně hned spustila svých milion chvilek nenávisti. Tolik zloby jenom kvůli jiném kandidátu...

                Zeman, Zeman, Zeman. Člověk, který na 21. srpna pozve k sobě komunisty. A to takto zneuctí nejedno výročí. Pak se podívejme, co vlastně podepisuje za zákony. Zdanění církevních restitucí. To znamená, že když se s někým uzavře smlouva o vrácení ukradeného majetku, že ji mohu kdykoliv změnit. Nutno dodat, že zdanění schválili ANO, SPD, komunisté a ČSSD. Dobře se na tyto strany podívejte a rozvažte, zda je volit. Jejich proticírkevní nálada je snad dost jasná.

                A pak je tu náš premiér. Člověk vlastnící třetinu tištěných médií, mající neustálé problémy, propagující vlastního léčitele. Neschopný se postavit za jmenování nového ministra, hájící velkopodniky a dotace pro ně, popírající nutnost vyzdvihnout přírodu nad ekonomický zisk. StBák, bývalý komunista a člověk, který se má dobře za každého režimu (podobnost s Gottem čistě náhodná). 

                A teď bych se rád odhalil. Proč jsem na straně pravdoláskařů? Protože jsou jiný. Objeví-li se komentář Orka nebo Halíka o nutnosti změnit současný stav, jsme svědky neuvěřitelných výpadů majících obdoby s nacistickými nadávkami proti Židům. Tolik zloby člověk snad ani v sobě nemůže mít. Tolik sprostých slov a přání smrti hraničících se zákonem. Ne, děkuji, mezi těmito lidmi nechci být. Pravdoláskaři, co znám, nejsou sprostí. Z Ovčáčkova profilu si udělají lifestylový blog, nápadité. 

                Možná vám připadá, že jsem odsuzující, ale snažím se přijímat hříšníka a odmítat hřích. Bavím se i s voliči Zemana, ale odmítám podporovat zločince. Odsuzování jsem zatím zažil spíše z protitábora. Mlčet ale nemohu.

                Jsem s lidmi, kteří neúnavně vysvětlují, jaké blbosti šíří současná vláda. Příkladem je náš údržbář z práce, který chodí po hospodách a ptá se, proč místní volí Babiše. Většinou mu nedokáží odpovědět. Jsem s lidmi, kteří jsou inteligentní, vtipní a mají v sobě pravdu. Např. bývalý vyučující z teologie v Budějovicích – ano, Svatá rodina, to byly také imigranti a papež František, kdo na něj útočí, sám se odhalí. Jeho pontifikát je veden Duchem Svatým. Stačí si přečíst, kolik toho musel vytrpět od svých spolubratří. Stačí si uvědomit, kdo to je. Je to někdo, kdo ukázal, kdo je Pán Ježíš, kdo ukázal na problémy dneška. Je to praktik, který rozdává chudým, chce chránit Boží stvoření a za to je nenáviděn. Kdo se vysmívá pravdě a lásce, nezná ono biblické: a největší z přikázání je láska.