Jeden můj známý je tiskovým mluvčím jednoho skvělého chlapíka, kterého také znám. S radostí uveřejňuji jeho výzvu:

 

Ahoj,

Nevím, jestli plánuješ jít během tohoto víkendu (24. – 25. květen) k volbám do Evropského parlamentu. Pokud bys nad tím přemýšlela, posílám tip na kamaráda, který do EU letos kandiduje.
Jmenuje se František Talíř, je z jižních Čech a znám ho osobně 12 let a i proto mu připravuju už půl roku tuhle volební kampaň . Díky tomu můžu s naprostou jistotou říct, že je to talentovaný, schopný a férový člověk - má energii, drive i vize, jak posouvat věci k lepšímu. Je věřící, účastní se aktivně řady dobrovolnických aktivit – např. akce @SummerJob – a křesťanské hodnoty jako je pravdomluvnost, férovost, schopnost naslouchat druhým, praktická pomoc potřebným, opravdu ve svém životě aplikuje.

A jak se politicky profiluje?
- Je PROevropský – Evropskou unii vnímá jako velkou výhodu i příležitost pro Českou republiku. Chce, abychom v ní hráli důstojnou a aktivní roli a abychom v ní dokázali místo neustálého stěžování a kritizování měnit k lepšímu věci, které jsou špatně nastavené!
- Politiku se snaží brát jako kvalitní službu svému okolí a celé společnosti. Není to pro něj výtah k moci či penězům, jde mu o prosazování správných a férových věcí.

Mezi jeho hlavní témata patří:
- Starost o životní prostředí na planetě, kde žijeme. Jeho velkým tématem je zejména problém s plastovým odpadem a snížení nadprodukce plastů a odpadů obecně. 
- Další jemu blízké téma je kontrola cílových zemí, kam státy EU vyvážejí zbraně. Chce například zabránit tomu, aby se z jedné strany z EU prodávaly zbraně do Saudské Arábie, která je používá na boj proti civilistům v Jemenu. Kterým pak EU z druhé strany posílá humanitární pomoc. Z toho plyne také to, že mu jde o zefektivnění a lepší fungování celého evropského projektu. 
- Třetím tématem jsou bioetické otázky. Jasně vidí, že integrace v mnoha ohledech je správná, nicméně v bioetických otázkách (eutanazie, legalizace drog, potraty, genderová témata) se takřka nikdy neshodnou státy s tak odlišnými názory a tradicemi jako je Polsko, Nizozemsko, Francie nebo Maďarsko. Bude usilovat o to, aby tato citlivá témata zůstala vždy v suverénním rozhodování každého státu samostatně!

V praxi: slova jako naslouchání, dialog, schopnost dělat správná rozhodnutí mu fakt nejsou cizí!

František kandiduje na šestém místě na kandidátce KDU-ČSL. Nevím, jestli tuhle stranu běžně volíš a naprosto chápu, pokud máš vůči KDU různé výhrady, ale budu rád, když pro tentokrát uděláš výjimku, lidovcům to hodíš a zakroužkuješ kandidáta č. 6. Každý má dva preferenční hlasy, a protože účast na volbách do EP nebývá vysoká, často rozhodují desítky nebo stovky hlasů o celkových výsledcích!

Já Františka Talíře budu volit určitě a budu moc rád, když zvážíš Františkovu podporu taky!
Díky moc,
Vojta

PS: kdyby Tě cokoliv o Františkovi zajímalo, mrkni na jeho webovky, FB nebo zajímavý rozhovor. Případně se můžeš zeptat rovnou mě😊: 

A pokud Ti tahle zpráva přišla zajímavá, bude skvělé, když ji pošleš svým kámošům, přátelům nebo rodinným příslušníkům.

FRANTIŠEK TALÍŘ (25)

  • Historik s důrazem na 20. století
  • příležitostně vypomáhá jako řečník a moderátor
  • je externistou operního sboru Jihočeského divadla
  • absolvoval studijní a pracovní pobyty v Itálii
  • mluví plynně italsky, anglicky a německy
  • hraje ve smyčcovém kvartetu, rád cestuje, sportuje (plavání, fotbal, běh a stolní tenis)
  • podílí se na dobročinných projektech
  • aktivní politice se jako Mladý lidovec věnuje už pět let, nyní je nejmladším členem celostátního výboru KDU-ČSL